Portmap Rotterdam

Nieuw bij Portmap: Machinefabriek Heerbaart

13-11-19 11:25

Sinds kort is Portmap een lid rijker: Machinefabriek Heerbaart uit Hengelo. Het bedrijf dat werd opgericht in 1921 levert producten voor de (petro)chemische, hydraulische en filterindustrie. “Veel van onze klanten zitten in het havengebied van Rotterdam en in Moerdijk. Dan is het handig om deel uit te maken van het Portmap-netwerk”, vertelt managing director Floranck van Goethem.

Twentse nuchterheid

Toch is het bedrijf niet van plan om Twente te verlaten. “Wij passen hier goed in de regio, we zijn een nuchter bedrijf en qua locatie zitten we gunstig: vlakbij de doorgaande snelweg richting Duitsland, met uitstekende transportaansluitingen in alle richtingen.”

Machinefabriek Heerbaart begon oorspronkelijk als eenmanszaak in reparaties van kleine machines. Al snel kwam de focus te liggen op de olie- en gasindustrie. Op dit moment werken er zo’n 40 medewerkers bij Heerbaart, dat ‘approved supplier’is voor bedrijven als Shell, BP Amoco, Gasunie en NAM. Het bedrijf levert ook regelmatig producten aan bedrijven in het buitenland. Van Goethem: “Zo leveren we momenteel de behuizing voor een gasinstallatie van Honeywell in Maleisië. En we leveren regelmatig onderdelen voor systemen op booreilanden, windmolens en waterkrachtcentrales in binnen- en buitenland.”

Het bedrijf beschikt over een modern machinepark, waaronder draaibanken met een capaciteit tot 1800 mm diameter en freesbanken. Daarnaast heeft het gecertificeerd materiaal op voorraad, waaronder smeedstukken, halffabricaten en plaatstaal.

Ome Cor
Van Goethem werd geattendeerd op Portmap via een online filmpje van ‘Ome Cor’, gespeeld door de Rotterdamse acteur Martin van Waardenberg en dacht meteen: daar moet ik me bij aansluiten. “Ik ben wel lid van allerlei verenigingen, maar ik ga eigenlijk nooit naar bijeenkomsten. Zo’n online netwerk spreekt me wel aan, zeker omdat er veel belangrijke partijen zijn aangehaakt uit de industrie en offshore-hoek.”