Portmap Rotterdam

Turbo Spares: ‘Werk zeker niet minder sinds corona-uitbraak’

11-06-20 08:33

Portmap is benieuwd hoe leden deze corona-tijd ervaren. Welke gevolgen heeft de wereldwijde virusuitbraak voor bedrijven die actief zijn in en rondom de Rotterdamse haven? Kunnen zij hun werkzaamheden nog wel uitvoeren? Merken zij een terugval in hun omzet? Hebben ze overheidssteun aangevraagd? En hoe lang denken ze dat het nog gaat duren? We belden met 5 Portmap-leden. In deze aflevering staat Turbo Spares uit Barendrecht centraal.

“Het werk is sinds de corona-uitbraak zeker niet minder geworden”, reageert Esther Roos van Turbo Spares, dat onderdelen voor turbochargers en technische ondersteuning levert. “De meeste transporten lopen gewoon door, dus er gaan nog steeds onderdelen kapot die vervangen moeten worden.”

Daarnaast merkte zij dat bepaalde bedrijven het onderhoud juist naar voren hebben getrokken, toen schepen stil kwamen te liggen. Roos: “Ik verwacht straks ook nog een piek in het bestellen van onderdelen door bedrijven die het juist even hebben uitgesteld vanwege de corona-crisis. Dus wij mogen zakelijk gezien zeker niet klagen.”

Vlak na de uitbraak werd er veel thuis gewerkt door het personeel, maar inmiddels zitten er weer meer mensen op kantoor. “Dat kan bij ons ook makkelijk. We zijn met een klein clubje en we hebben de ruimte, dus die 1,5 meter afstand tussen de bureaus is goed aan te houden.” Op kantoor is desinfectiemateriaal aanwezig en iedereen heeft zich goed aangeleerd dit volgens de regels te gebruiken.

Dat het waarschijnlijk de komende twee jaar niet meer echt wordt zoals het was, daar zijn alle geïnterviewden het over eens. Roos van Turbo Spares denkt dat er ‘een nieuw normaal’ komt. “De voorspelling is dat het zeker nog 1,5 tot 2 jaar gaat duren en dat klopt in mijn ogen ook wel. Dat virus blijft hier nog wel even…”