Portmap Rotterdam

De Rotterdamse haven laat van zich horen

02-04-20 15:47

We vragen alle schepen in de haven van Rotterdam om op woensdagmiddag 8 april om 12.00 uur van zich te laten horen, door op dat tijdstip 30 seconden lang hun scheepstoeter te laten horen, om iedereen in de regio een hart onder de riem te steken.

Het gaat om een initiatief van Eyecatcher, de filmmakers. Havenbedrijf Rotterdam heeft toegezegd zijn medewerking te verlenen aan de oproep. “De scheepvaart en de bedrijven eromheen kunnen zo laten horen dat we samen sterk staan en dat we vol moeten houden. Veel Nederlanders beleven voor het eerst in hun leven een situatie van collectieve kwetsbaarheid. De Rotterdamse haven laat zo weten dat het denkt aan alle mensen in deze moeilijke tijd. Of je nou in thuisisolatie zit, in het ziekenhuis ligt – òf werkt met gevaar voor eigen leven, of mensen die hun inkomen door het virus opeens drastisch zien teruglopen of zelfs tot een nulpunt zien dalen”, licht initiatiefnemer Peter Verhage van Eyecatcher, de filmmakers toe.

We hopen op zo veel mogelijk bijval, zodat het een oorverdovend kabaal wordt aanstaande woensdag om 12.00 uur. “Er is nu sprake van een sterke lotsverbondenheid. We hebben elkaar en in de nabije toekomst harder nodig dan ooit. Het zou mooi zijn als ons signaal niemand ontgaat.”

Dus stuur dit bericht aan zo veel mogelijk mensen in de haven door, zodat zo veel mogelijk Rotterdamse schepen van zich laten horen.

Bekijk hier de video die Eyecatcher, de filmmakers maakte.

Samen toeteren
Samen sterk!