Portmap Rotterdam

Grootste containerschip met recordlading op weg naar Rotterdam

27-05-20 10:07

De Algeciras, van de zuid-Koreaanse rederij HMM, is niet alleen het nieuwste grootste containerschip ter wereld, maar heeft ook nog eens de grootste containerlading ooit aan boord. Volgende bestemming: Rotterdam. Het schip arriveert op woensdag 3 juni in de Amaliahaven. 


Het Koreaans schip is 400 meter lang en 61 meter breed en is momenteel op zijn maidentrip. De HMM Algeciras van 23.964 teu werd op 24 april opgeleverd door de scheepswerf Daewoo Shipping & Marine Engineering’s Okpo. Het containerschip vertrok op 28 april vanuit Qingdao in China naar Busan in Zuid-Korea, waar 7.156 teu werd geladen. Daarna pikte het grote ladingen containers op in Shanghai, Ningbo en Yantian. 


Nieuw wereldrecord
Op dit moment bevindt zich 19.621 teu aan boord, wat volgens HMM een nieuw wereldrecord is. Het vorige record stond op naam van de ‘MSC Gülsün’, die afgelopen juli op haar maidentrip 19.574 teu aan containers meenam. Dit schip kan maximaal 23.756 teu aan boord hebben, iets minder dan de HMM Algeciras. Eyecatcher, de filmmakers maakte een unieke video van de aankomst van de Gülsün.

Nog 11 in bestelling
HMM is de nieuwe naam voor Hyundai Merchant Marine. De Zuid-Koreaanse scheepseigenaar is de negende containerrederij van de wereld. De rederij heeft nog elf van deze 24.000 TEU schepen in bestelling.

Het nieuwe grootste containerschip ter wereld vaart via het Suezkanaal en wordt op 3 juni rond 14.00 uur bij de Rotterdam World Gateway (RWG) verwacht. Op zaterdag 6 juni om 5.00 uur vertrekt het schip richting Hamburg.