Portmap Rotterdam

Rederij de Jong gaat met nieuw bedrijf de zee op

03-10-19 17:00

Rederij de Jong, een van de grootste Nederlandse rederijen voor binnenvaart en de grootste voor duwvaart, gaat nu ook de zee op. De rederij heeft hiervoor een nieuw bedrijf opgericht: C-Shipping & Logistics.

C-Shipping & Logistics gaat zich bezighouden met zeebevrachting, scheepsagenturen, binnenvaart en op- en overslag, kortom: ketenregie. “We kunnen klanten nu een breder servicepakket aanbieden. Het scheelt een hoop tijd en moeite als je alles in de hand hebt, met één aanspreekpunt voor de hele keten”, legt operationeel directeur Pelger de Jong van Rederij de Jong uit.

Het nieuwe bedrijf wordt geleid door Wouter Kleiss en Mathijs van Schaik, bekende namen in de scheepvaart- en transportwereld. “Vanuit de markt is er een duidelijke wens voor een one stop shop”, beaamt directeur Wouter Kleiss van C-Shipping & Logistics. “Wij ontzorgen de klant volledig door alles te regelen.”

Rederij de Jong B.V. is een familiebedrijf, waarvan de geschiedenis eind negentiende eeuw begon in Gouda. Pieter de Jong senior, de overovergrootvader van Pelger de Jong, handelde in kolen en kocht een schip om steeds grotere hoeveelheden te kunnen vervoeren. Het bedrijf groeide van generatie op generatie. Tegenwoordig vervoert de rederij jaarlijks zo’n 7 miljoen ton aan vracht.

Rederij de Jong en C-Shipping & Logistics zijn momenteel nog gevestigd in een kantoor in de Botlek, maar verhuizen in de loop van volgend jaar naar een nieuw kantoorpand op bedrijventerrein De Dijk in Maassluis aan de Nieuwe Waterweg.