Portmap Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam lanceert track&trace-containers

09-10-19 11:40

Sinds eind vorige week kunnen verladers en expediteurs via het Havenbedrijf Rotterdam ieder moment zien waar hun containers zich bevinden.

Dit gebeurt via de applicatie Boxinsider, die stand-alone werkt, maar ook via een koppeling geïntegreerd kan worden met bestaande systemen. ABC Logistics uit Poeldijk is een van de ‘launching customers’. Het bedrijf kan met Boxinsider snel en met minimale inspanning een overzichtelijk beeld vormen van de containers die het bij de verschillende terminals in de Rotterdamse haven verwacht.


Tijdrovend en foutgevoelig

Tot nu toe verzamelden verladers en expediteurs vaak handmatig informatie op diverse websites over waar hun containers zich bevonden. Dit is tijdrovend en foutgevoelig en kan tot planningsfouten leiden, waarvan de gevolgen erg kostbaar kunnen zijn. Met Boxinsider kunnen containers digitaal gevolgd worden op basis van statusinformatie van containerschepen en inland- en deepsea-terminals als het gaat om verwachte en werkelijke aankomst- en vertrektijden van schepen en het lossen en het vertrek van de container bij containerterminals. Bij vertragingen en verstoringen ontvangen gebruikers een waarschuwing.


Slimste haven ter wereld

President-directeur Allard Castelein van het Rotterdamse Havenbedrijf benadrukt dat de haven door de ontwikkeling van digitale toepassingen zoals Boxinsider nog efficiënter, veiliger en betrouwbaarder moet worden. De Rotterdamse haven heeft de ambitie om de ‘Smartest Port’ van de wereld te zijn en daar sluit deze applicatie volgens Castelein goed bij aan.