Portmap Rotterdam

Derde reeks ‘coronadonaties’ van burenfonds van de haven

12-06-20 15:58

Het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’, heeft een derde reeks donaties toegekend voor projecten die direct verband houden met de gevolgen van het coronavirus. Voor deze projecten heeft het fonds in totaal 75.000 euro beschikbaar gesteld.

Ook deze keer zijn donaties toegekend aan zorginstellingen die in deze tijd iets extra’s willen doen voor met name ouderen. Zo is er een bijdrage voor de stichting Welzijn Ouderen in Spijkenisse voor de huur van materialen en een geluidsinstallatie voor bewegingslessen op de balkons van verzorgingstehuizen. Voor stichting Sonneburgh is er een donatie voor het mede mogelijk maken van een Hollandse middag in zorgcentrum Het Havenlicht in Pernis.

Corona-proof
Seinpost Slinge krijgt een donatie voor het ‘corona-proof’ maken van hun inloophuis in de wijk Pendrecht. Voor zorggroep Careyn in Zuidland is er een bijdrage voor aanpassing van hun golfkar waarmee ouderen een veilig uitstapje kan worden geboden. Stichting Pameijer krijgt budget voor extra activiteiten voor bewoners van het zorgcentrum in Hoogvliet en stichting TheaterTuin van Voorne krijgt geld om zogenaamde raamoptredens bij verpleeg- en zorghuizen op Voorne-Putten te verzorgen.

Kinderen niet vergeten
Het DeltaPORT Donatiefonds heeft ook bijdragen toegekend aan de stichting MusicAll in Spijkenisse om afgelastte musical voorstellingen later dit jaar mogelijk te maken, aan het Rotterdamse muziekensemble Domestica voor extra ‘coronaproof’ concerten in de Laurenskerk, aan theatergroep Mangrove in Delfshaven voor kindervoorstellingen, aan balletschool Domingos in Hoek van Holland voor een coronaprogramma voor kinderen en aan Kid Dynamite voor kinderjazzfestival in theater Walhalla.

Ook de stichting Talentz Skool in Rotterdam krijgt een donatie voor de opvang van kinderen uit sociaalmaatschappelijk kwetsbare gezinnen op dagen dat er geen school is. En natuurspeeltuin De Speeldernis in Rotterdam-West krijgt een donatie om het terrein corona-proof te maken.

Stichting Johanna-de Inloop krijgt geld voor de lokale inkoop van ingrediënten voor maaltijden voor kwetsbare inwoners van Hoek van Holland.

Geld nog niet op
Het DeltaPORT Donatiefonds heeft de afgelopen weken tal van ‘corona gerelateerde’ projecten kunnen ondersteunen. Lees hier om welke initiatieven het gaat. Nagekomen aanvragen zullen volgende maand worden beoordeeld.