Portmap Rotterdam

Nieuw pand Simon BV gebouwd om te groeien

01-10-19 15:21

De maritieme aannemer, die gespecialiseerd is in het verwerken van (gerecycled) hardhout op en rond het water, werd in 1922 opgericht door Jan Kees Simon en opereerde tot 1995 vanuit Schiedam. Toen Jan Saarloos het stokje overnam 14 jaar geleden (later ondersteund door Job van den Berg), verhuisde het bedrijf naar de Rotterdamse Waalhaven in de Lentstraat, zo'n 200 meter verwijderd van het spiksplinternieuwe pand dat vorige week in gebruik werd genomen.

"Het vorige pand was behoorlijk gedateerd en we groeiden uit ons jasje. Het nieuwe pand is gebouwd op de groei: we gaan van 3900 naar 7000 vierkante meters terrein. Op die manier hebben we veel meer werkoppervlakte beschikbaar en hoeven we minder uit te besteden aan andere partijen, omdat we het nu zelf kunnen doen", vertelt directeur Jan Saarloos trots.

De eerste 25 jaar richtte het bedrijf zich in eerste instantie op de grotere heiwerken die in en om de Rotterdamse haven werden uitgevoerd, sinds 1950 kwamen daar ook andere activiteiten bij. De afgelopen tien jaar houdt Simon BV zich ook bezig met de renovatie van kademuren en het onderhoud en de aanleg van steigers, waaronder die van de Watertaxi. Sinds 2010 is het bedrijf gecertificeerd om de houtproducten uit recycle hout te leveren met het FSC-label. "Inmiddels werken er zo'n 25 man bij ons, maar die zitten natuurlijk niet allemaal in ons nieuwe kantoorpand. Met onze kraan- en werkschepen is het grootste deel van ons personeel aan het werk in de Rotterdamse haven en andere havens."

Bij het nieuwe pand van Simon is duurzaamheid een belangrijk aspect. "We zijn van het gas af en het dak is voorzien van 140 zonnepanelen. Ik ben ongelofelijk trots dat we dit in een relatief korte periode hebben kunnen neerzetten", vertelt Saarloos.