Portmap Rotterdam

Wereldhavendagen 2020 afgelast – snel meer bekend over alternatief

06-05-20 14:35

Met pijn in het hart maakte de Stichting Wereldhavendagen dit weekend bekend dat voor het eerst in 43e jaar de Wereldhavendagen niet doorgaan. De maatregel werd genomen vanwege de coronacrisis, ook al valt het evenement net buiten het momenteel geldende verbod op grote evenementen. Het verbod geldt nu nog tot 1 september 2020, maar de kans is groot dat die deadline voor grote publieksevenementen wordt verschoven.

De 43e editie stond gepland op 4, 5 en 6 september 2020. De Stichting Wereldhavendagen volgde de ontwikkelingen rond de uitbraak van het coronavirus de afgelopen weken op de voet. “We laten ons daarbij leiden door de aanwijzingen van de Nederlandse regering en het RIVM. Hoewel de deadline nu nog op 1 september staat, zijn wij van mening dat met inachtneming van de beperkingen die gelden, het niet realistisch is dat we een dergelijk groot publieksevenement kunnen laten plaatsvinden op de manier die onze deelnemers en bezoekers van ons gewend zijn”, liet directeur Sabine Bruijnincx weten, die uitvoerig overleg heeft gevoerd met de hoofdsponsors en -partners, waaronder Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Alternatief programma
Zij laat wel weten dat de organisatie ernaar streeft om ook in 2020 de Rotterdamse haven traditiegetrouw in het zonnetje te kunnen zetten. De stichting beraadt zich nu op de mogelijkheden. Eind deze maand wil de organisatie hierover duidelijkheid geven. Volgend jaar wil de stichting de Wereldhavendagen wel weer gewoon organiseren. De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.